Naša spletna trgovina uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine. Več o piškotkih

Pogoji poslovanja

Uporabniki spletne trgovine (registrirani člani in gostje) se morate pred uporabo spletne trgovino ter nakupom strinjati  s pogoji uporabe. V primeru nadaljne uporabe se strinjate z splošnimi pogoji uporabe te strani, ter predpisi Republike Slovenije o elektronskem poslovanju. V nasprotnem primeru spletne strani in storitve ne uporabljajte. Z naročilom in plačilom storitve se strinjate z vsemi pogoji objavljenimi na tej strani.


Ponudnik

Spletno trgovino MojMobitel.si upravlja Patron, spletna prodaja, Klemen Lapanja s.p. (v nadaljevanju PONUDNIK) in je namenjena fizičnim in pravnim osebam oz. njihovim zastopnikom (v nadaljevanju UPORABNIK ali KUPEC).

Patron, spletna prodaja, Klemen Lapanja s.p.
C. Revolucije 5, 4270 JESENICE
Nismo zavezanec za DDV
Davčna št.: 42948975

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta ali telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 


Uporaba spletne trgovine

V spletni trgovini lahko naročate storitve kot fizična oseba (posameznik) ali kot pravna oseba (podjetje).

Za fizične osebe veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov ter določila Splošnih pogojev poslovanja. Fizična oseba ne sme biti mlajša kot 14 let. 

Za pravne osebe veljajo pravila Splošnih pogojev poslovanja, ki jih sprejmejo ob registraciji oziroma ob oddaji naročila ter določila Obligacijskega zakonika. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v zakonu.

Uporabnik se zaveže, da bo spletno aplikacijo uporabljal v skladu z nameni za katere je bila narejena. To je, naročilo artiklov in storitev ponujenih v spletni trgovini. Vse druge aktivnosti se smatrajo za nedovoljene. V primeru kršitev lahko ponudnik nemudoma omeji oz. zaklene dostop do uporabnikovega računa brez vračila morebitnih stroškov, ki jih ima pri tem uporabnik.

Uporabnik se obvezuje, da ne bo uporabljal podatke tretje osebe za prijavo in registracijo v spletni trgovini MojMobitel.si. Prav tako se uporabnik zavezuje, da ne bo naročal izdelkov ali storitev v imenu tretje osebe.


Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini MojMobitel.si sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. oddano naročilo v spletni trgovini) je v elektronski obliki shranjena na strežniku MojMobitel.si. Kupoprodajna pogodba je na voljo vpogled kupcu v kolikor se je kupec pred nakupom registriral, če ne, je v pogodbo vpogled možen po predhodnem dogovoru. Kupec prejme pogodbo (naročilo) tudi na elektronski naslov v trenutku ko odda naročilo.

Pred dokončno sklenitvijo kupoprodajne pogodbe ima kupec možnost popraviti in preveriti za morebitne napake. Naročilo se oddaja v treh korakih. Prvi korak je vnos podatkov o kupcu in podatkov za dostavo. Drugi korak omogoča izbiro načina plačila in nudi informacije o dostavi. Omogoča tudi vnos dodatnega komentarja za prodajalca v kolikor želi kupec kaj sporočiti prodajalcu. Tretji korak predstavlja povzetek celotnega naročila in skupni znesek za plačilo. Po zaključenem 1. in 2. koraku ima kupec možnost spremembe podatkov preko funkcije "spremeni". S klikom na "Potrdi in oddaj naročilo z obveznostjo plačila" je kupoprodajna pogodba sklenjena.


Načini plačila

 • Plačilo s plačilno kartico
 • Preko spletne banke oziroma po predračunu
 • PayPal
 • Plačilo po povzetju (+ manipulativni stroški v višini 2,00€)


Manipulativni stroški pri plačilu po povzetju in provizija Pošte Slovenije

Plačilo po povzetju predstavlja ponudniku dodatne stroške pri poštnini in obdelavi naročila zato si pridržujemo pravico za zaračunavanje dodatnega stroška. Poleg tega kupca opozarjamo, da Pošta Slovenije zaračuna provizijo za obdelavo UPN naloga v višini 0,90€ (cenik preverite na spletni strani Pošte Slovenije). To je strošek nad katerim ponudnik MojMobitel.si nima nadzora in koristi. Strankam priporočamo, da se v izogib nepotrebnim stroškom raje odločijo za alternativno plačilno metodo saj tako privarčujejo lahko tudi do več kot 3,00€ na naročilo.


  Kupec prejme račun v papirni obliki poleg naročenega izdelka ali storitve. V kolikor se izdelki pošiljajo iz skladišča direktno na kupčev naslov, bo kupec prejel račun v roku 8 dni od opravljene storitve. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjeno v elektronski obliki v spletni trgovini MojMobitel.si.

   

  Postopek nakupa v spletni trgovini (stanja oddanih naročil)

  • Na čakanju - naročilo je bilo sprejeto vendar še ni potrjeno. Kupec lahko v roku ene ure brez razloga prekliče naročilo.
  • Naročilo sprejeto - naročilo smo sprejeli in oddali naprej v obdelavo
  • V obdelavi
  • Poslano - naročilo je v celoti izpolnjeno in poslano na izbrani dostavni naslov (velja enako kot stanje Zaključeno).
  • Zaključeno - naročilo je zaključeno

  Poleg osnovnih stanj naročil so možna še sledeča:

  • Neuspešno - naročilo ni bilo pravilno ali v celoti oddano
  • Preklicano - naročilo je bilo preklicano
  • Povračilo sredstev - naročila čaka na povračilo sredstev uporabniku
  • Sredstva povrnjena - vsa sredstva naročila so bila povrnjena uporabniku
  • Zavrnjeno - naročilo je bilo zavrnjeno

  Vrstni red stanj naročila ni določen. Naročilo lahko preskoči stanje odvisno od situacije naročila. Vsa naročila lahko uporabnik spremlja v uporabniškem profilu.

   

  Cene izdelkov in storitev

  Vse cene v spletni trgovini MojMobitel.si o navedene v EUR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Potrjeno ali v Obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca z eno izjemo: v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Za določene izdelke lahko ponudnik ponudi/zahteva nakup preko predračuna oz. po preplačilu. Navadno gre za izdelke, ki imajo vrednost le za točno določenega kupca: npr. personalizirani izdelki (ovitki in drugo) z strankinimi napisi ali slikami.

   

  Varnost osebnih podatkov

  Ponudnik bo podatke uporabnika zaščitil na najboljši možni način, ki ga dopušča strežnik na katerem se nahaja aplikacija, pred nedovoljenim dostopom tretje osebe. Za vse morebitne dostope do podatkov ponudnik ne odgovarja (neavtorizirane ali npr. sodišče z nalogom). Ponudnik bo uporabniška imena in gesla uporabnika hranil varno, kriptirano. Uporabnik pa se zaveže da bo za svoje podatke skrbel sam in jih ne bo posredoval tretjim osebam, saj v tem primeru lahko pride do zlorab in uporabnik sam nosi odgovornost in posledice za vso morebitno nastalo škodo. Občasno lahko ponudnik uporabniku pošlje marketinško elektronsko sporočilo s katerim ga opozarja na morebitne akcije in ugodnosti ali o novih izdelkih. Uporabnik se od novic lahko kadarkoli odjavi.

   

  Popusti in obračunavanje popustov

  Občasno ponudnik ponuja možnost unovčenja popustov za nakup doloženih izdelkov v spletni trgovini. Koda popusta velja za določene izdelke oz. izdelke za katere je popust določen. Vkolikor stranki ni jasno za kateri izdelek popust velja, se lahko kadarkoli pozanima preko elektronske pošte ali preko telefonske številke. Kuponi in popusti imajo veljavnosti rok. Po preteku roka, popust ne velja več in ga ne moremo priznati.


  Vračilo kupnine
  V primeru odstopa kupca od pogodbe v dogovorjenem zakonskem roku, prodajalec vrne kupnino kupcu takoj oz. najkasneje v 14 dneh od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe.
  Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.


  Vračilo blaga

  V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

  POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe, iz določila pogojev poslovanja.

  Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.

  Izdelki naj bodo nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vračamo na vaš transakcijski račun ali preko drugega kanala kot je naprimer poštna nakaznica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo takoj, ko prejmemo blago oziroma najkasneje v 14 dneh.

  Odstop od pogodbe ni mogoč v naslednjih primerih:

  • če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (v notranjosti in zunanjosti aparata)
  • če je programska oprema aparata spremenjena, nameščena, ali kakršnem koli pogledu drugačna od originalne namestitve
  • v kolikor aparat ali programska oprema vsebuje uporabnikove podatke, slike, nastavitve

  V kolikor vrnjeni izdelek ne izpoljuje pogoje vračila in se ponudnik vseeno odloči, da ga bo vračilo sprejel, lahko ponudnik zaračuna odškodnino za čiščenje oziroma vzpostavitev prvotnega stanja v višini do 15% vrednosti izdelka oz. minimalno 20€.

  V pojem blago, ki ga obravnava Zvpot, se šteje tudi embalaža, saj je sestavni del blaga, ga reklamira, vsebuje slike izdelka ter tehnične značilnosti. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju nepotreboma raztrgal embalažo) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.

  Možnost vračila ne velja za:

  • Kompaktne plošče (CD-ji in DVD-ji), videokasete (VHS) in kasete, v kolikor so odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig
  • Programsko opremo in igre, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig
  • Knjige, časopisi in revije, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig
  • Potrošni material, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig
  • Blago, ki je bilo izdelano oziroma naročeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe (naprimer; računalnik sestaveljen iz komponent po željah naročnika, hrana, pijača, pokvarljivo blago z rokom uporabe, vstopnice, ...)


  Navedene izdelke menjamo za enak izdelek le, če so poškodovani ali kako drugače nedelujoči. V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevni, odstop od pogodbe blaga (naročila) zavrnemo.

   Izdelke lahko vrnete na naš naslov osebno ali z dostavno službo na naslov. Prosimo, da se pred vračilom posvetujete z nami.

  Svetujemo:

  • da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje
  • če uveljavljate garancijo, da blago pošljete neposredno na pooblaščeni servis, saj bo tako hitreje rešena


  Stvarna napaka

  Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
  artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

  Kako se preverja primernost artikla?
  Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

  Kako se stvarno napako uveljavi?
  Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. 
  Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


  Garancija

  Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
  Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

   

  Dostava

  Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Za vsa naročila do 17h, se bo trgovec potrudil, da bodo odpremljena še isti ali naslednji dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni na naslovu, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi brez dodatnih stroškov, dostavljalcu je dovoljeno, da vas pokliče na kontaktno številko, katero ste oddali ob prijavi na spletni strani. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili predvideni dobavni rok za naročene artikle. Predvideni dobavni rok ne določa točnega dneva dobave, vendar le okvirni izračun predvidene dobave. Dobavni rok se lahko zaradi nepredvidenih dogodkov podaljša (prazniki, zamude dostavnih služb itd.) V nobene primeru trgovec ne more prevzeti krivde za prekoračen dobavni rok. Dobavni rok začne teči ob 17.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo "V obdelavi". Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dostave. Dostava se izvaja preko Pošte Slovenije. Pošta Slovenije ob prevzemu paketa zaračuna dodatno provizijo: do vrednosti 96 EUR - 0,96 EUR, do 1% od vrednosti vplačila. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila. 

  Cena dostave je enaka za vsa naročila in znaša 1,90€.

  Natančen znesek poštnine je viden ob naročilu izdelkov.

  Dostava se vrši v dopoldanskem ali popoldanskem času. Če dostava ni uspešna oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, paket pa prevzamete na lokalni poslovalnici Pošte Slovenije. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM), saj vas bodo v primeru da je paket večjih dimenzij, predhodno poklicali. Izjemoma se lahko dogovorimo za alternativen prevzem vkolikor se prodajalec in kupec strinjata. Za alternativen prevzem nas kontaktirajte na narocila(afna)MojMobitel.si.

  Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno stanje. V primeru, da so na pošiljki fizične poškodbe, ali da manjka njena vsebina in pošiljka kaže znake odprtja, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri dostavljalcu (Pošta Slovenije), ki je dolžan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost. O poškodovani pošiljki nas nemudoma kontaktirajte po emailu ali po telefonu.

  Vse pakete pošljemo z oznako priporočeno in z odkupninskim obrazcem.

  Dostavni rok za naročene izdelke je odvisen od stanja zaloge. V kolikor je izdelek na zalogi je dostavni rok med 1-3 delovne dni. Za izdelke, ki niso na zalogi vam naknadno sporočimo rok dostave. Navadno 3-5 dni, za nekatere lahko tudi do 10 dni ali več.


  Vsebinska odgovornost

  Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

  Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

  Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

  Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik lahko pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

  Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

  Ponudnik si pridružuje pravico spremembe vsebine strani, pogojev poslovanja in cenika brez predhodnega obvestila.

   

  Pritožbe in spori

  Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova narocila[afna]MojMobitel.si.

  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

  Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

  Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  Morebitne spore bosta uporabnik in ponudnik skušala rešiti sporazumno, v nasprotnem primeru je za reševanje pristojno okrajno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

  Loading...